1170x100

НОВИНИ


Вплив кольору фрукті

Свіжі фрукти та овочі, без сумніву, повинні обо <Читати далі...>

Цікаві факти про апе

Всім без винятку відомо, що апельсин – один з н <Читати далі...>

Компанія «Голден-Фру

Відтепер наш представник особисто контролюватим <Читати далі...>


Вплив кольору фруктів та овочів на організм людини


Свіжі фрукти та овочі, без сумніву, повинні обов’язково входити в наш раціон, адже ці продукти є джерелами особливо корисних вітамінів та мінералів. Лікарі рекомендують: для того, аби людина завжди почувалася здоровою і мала хороший настрій, в день потрібно з’їдати не менше п’ятиста грамів фруктів та овочів. І тут неабияку роль відіграє саме їх колір.

Дійсно, колір фруктів та овочів має чимале значення для здоров’я людини, оскільки, приміром, плоди червоного кольору мають свій вплив на організм, а плоди зеленого забарвлення – свій.

  • Фрукти та овочі помаранчевого кольору.

Фрукти та овочі, котрі мають помаранчеве забарвлення, містять в собі багато вітаміну С та інших не менш корисних речовин, в тому числі каротин. Вони позитивно впливають на нервову систему, зір, а також відіграють значиму роль у профілактиці серцево-судинних захворювань, підтримці здорової шкіри та зміцненні імунної системи. До речі, декотрі цитрусові фрукти помаранчевого кольору мають багато фітохімічних елементів, що можуть допомогти захистити організм від раку, а також діяти у якості антиоксидантів.

  • Фрукти та овочі червоного кольору.

Червоні фрукти та овочі також позитивно впливають на людський організм. Споживання таких плодів є хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань, а також знижує ризик розвитку раку. Фрукти та овочі червоного кольору багаті на залізо, кальцій та фітохімічні елементи, котрі, до речі, мають виняткові особливості проти старіння. Крім цього, у фруктах та овочах червоної групи міститься речовина під назвою лікопін, котра, власне, формує їх колір і є антиоксидантом, який позитивно впливає на пам'ять і знижує ризик розвитку деяких видів раку.

  • Фрукти та овочі зеленого кольору.

Основною перевагою фруктів та овочів цієї групи є багатий вміст клітковини, фолієвої кислоти (дуже важлива для вагітних жінок, оскільки знижує ризик вроджених захворювань дитини), лютиїна (є природним антиоксидантом, який допомагає підтримувати здоров’я очей), кальцію, бета-каротину та вітаміну С.

Основні поживні речовини, що містяться в зелених овочах і фруктах, захищають від раку і знижують високий рівень холестерину, регулюють травлення і покращують роботу імунної системи.

  • Фрукти та овочі синього кольору.

Сині фрукти та овочі є одними з найкорисніших, адже високий рівень потужних антиоксидантів - антоціанів, що містяться в них, захищають клітини організму від окислювального пошкодження, запобігають розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту та раку, а також добре впливають на пам’ять.

  • Фрукти та овочі білого кольору.

Білі овочі та фрукти містять речовину під назвою аліцин, котра знижує рівень холестерину та допомагає при високому кров’яному тиску, зміцнює імунну систему і захищає від Helicobacter pylor , бактерії, яка спричиняє виразку шлунку. Крім цього, поживні речовини, що містяться в фруктах та овочах білого кольору, зменшують ризик раку товстої кишки, простати і молочної залози.

Джерело: terloo.in.ua

Golden-Fruits © 2002-2016

Сайт оптимізован під планшети та мобільні телефони

Час завантаження сторінкі: 0,1470 s